Over mij

Mijn naam is Richard Hart, geboren op 10 juni 1969, in het toenmalige Snouck van Loosen ziekenhuis, te Enkhuizen, Ik ben geboren in het kamertje, links van de voordeur.

 

Na mijn geboorte ben ik opgegroeid in het Westfriese dorp Wervershoof. Naar school geweest op de basisschool St. Werenfridus en daarna naar de toenmalige St. Augustinus MAVO.

Na de MAVO heb ik nog een jaartje LTS (De Hoeksteen, Grootebroek) gedaan, om aansluitend, als Leerling Elektro monteur, te gaan werken bij Beerepoot Installatie Techniek in Wervershoof.

 

In 1987 ben ik in dienst getreden bij de Koninklijke Luchtmacht. Na mijn opleiding aan de Koninklijke Kaderschool Luchtmacht (KKSL) en de Luchtmacht Elektronische en Technische School (LETS) heb ik als Radio Monteur gewerkt op het Regional Signal Group SHAPE (RSGS), Radio Operations Site (ROPX) van het NAVO hoofdkwartier SHAPE in Casteau, Belgie. In deze periode heb ik in Mons en Casteau gewoond.

 

Na 5 jaar, in 1992, overgestapt naar de Koninklijke Marine en naar Den Helder verhuisd.

Na een opleiding aan de Wapentechnische School (Fort Erfprins) heb ik als Technisch Systeembeheerder VAX/VMS gevaren op de Van Galen en de Van Amstel.

Gedurende enkele jaren hele mooie reizen mogen maken, waaronder Fairwind'95 (Van Galen), een handelsmissie naar het Verre Oosten, een "Westterm" (Van Amstel), naar het Caribisch gebied. Maar ook kleinere reizen, zoals Operational Sea Training (Plymouth), Fregron (Scandinavie) en ook in het NAVO eskader STANAVFORMED (Standing Naval Force Mediterranean) gevaren in het Middelandse Zee-gebied.

 

In 2000 mijn uniform aan de kapstok gehangen, om als Technisch Consultant te gaan werken bij een Microsoft Solution Provider, FULcire ICT Solutions, in Almere. In 2002 hierdoor ook verhuisd naar mijn huidige woonplaats, Bovenkarspel, Gemeente Stede Broec. Gedurende mijn werk als consultant heb ik vele consultancy en detacheringsopdrachten uitgevoerd. Zo heb ik bijna 3 jaar lang bij de Dienst Weg- en Waterbouwkunde (Rijkswaterstaat) in Delft gedetacheerd gezeten. Denk daarbij aan het invallen op een Skilled Service Desk tot projectleider van complexe server en werkplek migraties en deelname aan diverse complexe ICT projecten.

 

Na 5 jaar diverse detacherings- en consultancy opdrachten te hebben uitgevoerd, ben ik in 2005 teruggekeerd bij Defensie. Als Technisch Specialist bij het toenmalige Centrum voor Automatisering van Missiekritieke Systemen (CAMS), Force Vision, Onderdeel van de Defensie Materieel Organisatie (DMO) In Den Helder. De werkzaamheden betroffen het beheer van de ontwikkelomgevingen van de Systeem Ontwikkelaars en de instandhouding van de Gipsy onderzeeboottrainer van de NLBEOPS.

 

In 2008 ben ik Hoofd Kustwacht Netwerken geworden bij de sectie Netwerken van de Joint CIS Groep, onderdeel van de Defensie Materieel Organisatie (DMO). Wij deden het volledige beheer van de IT-Infrastructuur van het Kustwacht Centrum Nederland en het Maritiem Informatie Knooppunt (MIK) van de gesamenlijke handhavingsdiensten.

 

Eind 2013 ging het JCG op in het Joint Informatievoorzienings Commando (JIVC). In deze reorganisatie werden diverse decentrale beheerorganisaties in Den Helder samengevoegd tot CIS beheer Noord. Sinds deze reorganisatie werk ik als Hoofd CIS beheer Noord en zijn wij verantwoordelijk voor het in stand houden van diverse (operationele) defensie netwerken.

 

In 2014 heb ik mijn HBO, Bachelor in Informatica, afgerond en in de periode 2015 tot en met 2020 heb ik een Leergang Management Ontwikkeling (LMO) en diverse Masterclasses gevolgd (Persoonlijk Leiderschap, IT Strategie en Innovatie, Developments in IT, Enterprese Architectuur, IT Governance en Requirements Engineering).

 

Naast mijn werk blijf ik voortdurend ontwikkelen. Momenteel volg ik de Masterclass Medezeggenschap Defensie en volg ik de Middelbare Defensie Vorming (MDV), aan de Nederlandse Defensie Academie (NLDA) in Breda.

 

Daarnaast heb ik, buiten mijn vakgebied, de basis opleiding tot Orthomoleculair Voedingsadviseur gevolgd en volg ik momenteel nog de opleiding Sportmassage & Verzorging bij TOP-Sportmassage te Midwoud.